Schiphol en overlast

Een internationale luchthaven als buurman heeft voordelen, maar kan ook veel overlast geven. Er zijn tal van meldpunten, bewonersgroepen en websites waar men terecht kan met klachten, vragen en feedback over de overlast die Schiphol veroorzaakt. Deze website geeft een beknopt overzicht van de nieuwsartikelen over de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door het luchtverkeer van Schiphol.

Voor vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol kunt u terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.BAS is het informatie- en klachtencentrum voor omwonenden van Schiphol.

U kunt uw klacht melden via de website bezoekbas.nl. Wilt u liever bellen? Dan kunt u gebruik maken van hun telefoonnummer: 020 601 5555.

Hieronder vindt u een aantal nieuwsartikelen over de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door het luchtverkeer van Schiphol.

 

  • Corona zet de luchtvaart op z’n kop. De sector lijdt onder de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat betekent dat voor de kwesties die pre-corona het belangrijkst waren?

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/27/corona-zet-de-tegenstelling-in-de-luchtvaart-op-scherp-wel-of-geen-groei-a4021712

  • Schiphol en KLM zijn van groot belang voor de Nederlandse economie. Over de noodzaak van steun in de coronacrisis hoefde het kabinet dan ook niet lang na te denken. Is de luchtvaart wel echt zo belangrijk?

https://www.trouw.nl/economie/hoe-belangrijk-is-de-luchtvaart-echt-niemand-weet-het~bd3fc0c9/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.ecosia.org%2F

  • Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) trekken de provincie weer in om met omwonenden en gemeenteraden te spreken over de overlast.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/273116/schiphol-weer-in-gesprek-met-omwonenden-over-vliegtuigoverlast

  • Met een waslijst aan ingrepen – groot en klein – willen Schiphol en de Luchtverkeersleiding de herrie rondom de luchthaven flink terugdringen. Niet zozeer om verder te kunnen groeien, maar vooral om het vertrouwen van de omgeving te herwinnen.

https://www.parool.nl/nieuws/waslijst-aan-ingrepen-schiphol-wil-geluidsoverlast-flink-terugdringen~bff6ecbe

  • Bewonersgroepen rondom Schiphol dagen de luchthaven en de Nederlandse staat voor de rechter. Ze eisen dat ze beter worden beschermd tegen geluidhinder, uitstoot en risico’s.

https://www.parool.nl/amsterdam/omwonenden-slepen-schiphol-voor-de-rechter~b27a19e5

  • Waarom krijgt niemand greep op het lawaai van Schiphol? In steeds meer plaatsen beklaagt men zich over het vliegtuiglawaai. Stephan Steinmetz gaat op zoek naar de aard van geluidshinder.

https://www.trouw.nl/nieuws/schiphol-weet-niet-wat-overlast-is~be8e6549/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  • Omwonenden Schiphol presenteren tienpuntenplan tegen overlast

https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2337648-omwonenden-schiphol-presenteren-tienpuntenplan-tegen-overlast.html

  • Rob en Ellen wonen allebei onder een vliegroute vanaf Schiphol die vooral ’s nachts veel overlast veroorzaakt. Door de coronacrisis, waarin nauwelijks gevlogen werd, is dat nu veel minder. Voor Rob en Ellen is het een verademing: ze willen niet meer terug.

https://eenvandaag.avrotros.nl/amp/item/eindelijk-rust-rob-en-ellen-hebben-veel-minder-overlast-van-vliegtuigen-en-ze-willen-dat-graag-zo-h

  • Inwoners van Castricum en Limmen moeten vanaf mei minder nachtelijke geluidshinder gaan ondervinden van vliegtuigen die Schiphol naderen. Door een nieuwe procedure komen toestellen hoger aangevlogen, waardoor de overlast volgens LVNL wordt verminderd.

https://luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/3/airports/minder-geluidshinder-door-nieuwe-aanvliegprocedure-schiphol

https://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/60063374-platform-vlieghinder-waarschuwt-enorme-toename-overlast-schiphol-tot-2050

  • Om de geluidsoverlast van Schiphol te ervaren bracht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de nacht door in Aalsmeer.

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2020/02/minister-sliep-in-aalsmeer-om-geluidshinder-schiphol-te-ervaren

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven